מתכון לקציצות טופו

קציצות טופו ברוטב חגיגי של קרם קוקוס חמצמץ,
כורכום, אפונה ושעועית ירוקה

 

גם אם אתם לא מחובבי הטופו המושבעים,

הקציצות האלה כל כך מטריפות שכל אחד מתאהב בהן בשניה.

הרוטב חגיגי ומשלב טעמים חמצמצים שנבלעים בתוך קרם הקוקוס המפנק והמחבק,
תענוג לחך!

אחת המנות הטעימות שיצא לי להכין.

ממליצה בחום לנסות, דווקא לאלו שלא מתחברים לטופו.

 

מצרכים לקציצות
1 חבילת טופו 300 גרם

חצי כוס קוואקר דק

2 כפות טחינה גולמית

1 חבילת כוסברה קצוצה דק

כפית שום כתוש

מלח פלפל

 

מצרכים לרוטב
3 כוסות קרם קוקוס

1 לימון

חצי שקית אפונה עדינה קפואה

חצי שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה

אבקת כורכום, פלפל

 

הוראות הכנה

מפוררים בידיים טופו לתוך קערה,

מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים בבלנדר מוט היטב לעיסה אחידה ודביקה.

טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים בידיים רטובות קציצות שטוחות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

 

אופים בתנור ב200 מעלות עד להשחמה קלה משני הצדדים. בערך 20 דקות.

 

בינתיים מכינים את הרוטב-

לתוך סיר נמוך ורחב שופכים 3 כוסות קרם קוקוס, מוסיפים כורכום לפי טעם או עד שצובע את קרם הקוקוס בגוון צהבהב.

מוסיפים אפונה ושעועית ירוקה, מכסים ומביאים לרתיחה.

מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב, סוחטים לימון ומוסיפים מלח ופלפל.

אפשר לאכול ככה או לצד אורז/ גריסים/ קינואה.